Stap voor stap naar een keuken op maat

Ruud Philipsen is – sinds 1983 – gespecialiseerd in keukenarchitectuur. Klasse, eenvoud en tijdloosheid zijn steeds mijn uitgangspunten bij het maken van een ontwerp. Zoals een architect een huis ontwerpt, zo ontwerp ik de keuken.

“The details are not the details. They make the design”. Aldus Charles Eames. En zo is het! Ook om die reden werk ik veel met architecten samen omdat bij hen vaak de specialistische kennis ontbreekt.

Cafè of cappuccino?

Tijdens onze kennismaking informeer ik je uitgebreid over de mogelijkheden, er zijn verschillende opties.

Ons kennismakingsgesprek is vrijblijvend, aansluitend maken we afspraken over hoe we verder gaan. En mocht je liever alleen een ontwerp hebben dan kan dat ook, je bent dan vrij ermee te doen wat je wilt.

De eerste schetsen

Besluit je om verder te gaan dan maken we gezamenlijk een inventarisatie van het door jou gewenste interieurniveau, bespreken de mogelijkheden ervan en daarmee ga ik aan de slag.

Ik werk o.a. met de collecties van Poliform en Meson’s, twee Italiaanse topfabrikanten. Ook laat ik regelmatig iets maken bij mijn meubelmaker en de toegepaste apparatuur is van gerenommeerde merken. De website geeft al een goed beeld wat er zoal mogelijk is. Uitgangspunt is echter steeds om een tijdloos ontwerp te maken.

De opdracht

Uitvoering van je opdracht doen we met een vast team specialisten die al sinds vele jaren de keukens monteren en installeren. Voor bouwkundige ingrepen waarbij een aannemer/constructeur betrokken is kunnen we je adviseren over een betrouwbare partner. Maar heb je een eigen aannemer dan is het uiteraard ook mogelijk met hem samen te werken. Ik verzorg dan alle installatietekeningen zodat hij precies weet wat er van hem verwacht wordt.

De oplevering

En dan is er de oplevering, het resultaat, het waarom je dit allemaal gedaan hebt! De tijd van praten, denken, overleggen, rekenen en tijdelijk improviseren is voorbij. Je kunt gaan genieten, er kan weer gekookt worden, mooie gerechten gaan bereiden, entertainen en het glas heffen! Zullen we daarmee beginnen? Proost!